Systemy rozsiewania ciastek
Florbú wykorzystuje w swoim procesie produkcyjnym dwa z naszych zmiennie regulowanych rozrzutników. Jeden z nich jest używany bezpośrednio przed maszyną do powlekania czekoladą, dzięki czemu odległość między poszczególnymi herbatnikami jest wystarczająco duża dla procesu powlekania i nie sklejają się one z powodu czekolady.
Po kolejnym procesie chłodzenia, wypieki są ponownie zbliżane do siebie, dzięki czemu proces pakowania może być lepiej zrealizowany. Oba systemy rozlewające mają szerokość roboczą od 1000 do 1300 mm, którą można dowolnie regulować.
Zobacz proces produkcji na naszym filmie:
Systemy rozlewające
Rozlewanie lub łączenie za pomocą systemów rozlewających
Systemy rozrzucające są stosowane wszędzie tam, gdzie produkty muszą być łączone lub rozdzielane, a także w zastosowaniach typu "pick & place". Liczba transportowanych rzędów produktów nie jest ograniczona. Zmiana rozstawu rzędów jest możliwa dzięki specjalnemu łańcuchowi ogniw w obszarze bocznym: podczas transportu taśma przenośnika jest rozciągana pod kątem prostym do kierunku jazdy, co powoduje zwiększenie lub zmniejszenie rozstawu.
Doskonałym uzupełnieniem systemu rozrzutników są oczywiście nasze taśmy rozrzutnikowe wykonane z poprzecznie elastycznej tkaniny z powłoką silikonową. Z kolei pas rozpierający LW radzi sobie ze zmniejszoną absorpcją siły. Znacznie ułatwia to montaż pasów, a także skraca czas przestojów podczas ich wymiany.
Zapraszamy do obejrzenia naszego filmu przedstawiającego proces produkcji:
Rozrzutniki