Silikonowe pasy formierskie od Märtens
Kwadratowe lub okrągłe, w kształcie serca lub z falistą krawędzią: dzięki naszym silikonowym taśmom do formowania Twoje produkty przybiorą niemal każdy możliwy kształt. Płynne masy, takie jak czekolada, galaretka lub karmel, są doprowadzane do kształtu specyficznego dla klienta dzięki silikonowej taśmie formierskiej, a następnie twardnieją. W punkcie odchylenia taśmy są one łatwo ponownie formowane i podawane do dalszych procesów. Jest to możliwe dzięki doskonałym właściwościom nieprzywierającym zastosowanego silikonu, co można zobaczyć na naszym filmie: W serii testów z firmą Baker Perkins, formowanie galaretek na bazie pektyny zostało przeprowadzone w naszej silikonowej taśmie formierskiej - z doskonałymi wynikami.
Silikonowa taśma formierska jest stosowana w przemyśle cukierniczym lub farmaceutycznym, ale nasza silikonowa taśma formierska idealnie nadaje się również do liofilizacji mas owocowych lub do głębokiego mrożenia.
-40° C
+180° C